Forum Plimbărici
 
  Forum Plimbărici > General > Concursuri


Răspunde
  #111 (permalink)  
Vechi 17.11.2011, 16:29:53
(cont inchis la cerere)
 
Înregistrat: 08.09.2009
Mesaje: 1.295
Urmatoarea vacanta: configurare



Implicit Re: Concurs 5 (cinci) intrebari pe zi (sau din cand in cand)

Citat:
Postat de vulpitza Vezi mesajul
Mai are cineva chef? Vin si eu cu 5 intrebari despre Franta:

1. Unde se afla casa in care s-a nascut Napoleon I?
2. Unde si care este povestea hotelului Negresco?
3. Unde a pictat Nicolae Grigorescu in Franta?
4. Ce fapt istoric s-a intamplat la Fontainebleau in legatura cu Napoleon?
5. De ce este mancarea frantuzeasca asa de buna? (aici fiecare isi poate da cu parerea)

Maine vin raspunsurile. Horsti, ne e dor de tine, esti in vacanta? O cafea de dimineata pentru tine .
1. Corsica
2. Nisa. A fost infiintat de Henri Alexandru Negrescu, un român stabilit în Franța la sfârșitul secolului 19. Are un candelabru celebru format din 16.309 cristale de Baccarat care ar fi trebuit initial sa ajunga in posesia Tarului Nicolae al II-lea
3. Barbizon
4. Plecarea in exil a lui Napoleon din 1814.
5. Pentru ca stiu sa imbine ingredientele intre ele si ...pentru ca au rate grase si gustoase pe care le indoapa, bietele, cu palnia, pana ce li se mareste excesiv ficatul
Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
Publicitate
  #112 (permalink)  
Vechi 17.11.2011, 16:31:29
Member
 
Înregistrat: 02.06.2008
Mesaje: 31
Urmatoarea vacanta: configurare

Implicit Re: Concurs 5 (cinci) intrebari pe zi (sau din cand in cand)

Citat:
Postat de Randu_mic Vezi mesajul
1. Corsica
2. Nisa. A fost infiintat de Henri Alexandru Negrescu, un român stabilit în Franța la sfârșitul secolului 19. Are un candelabru celebru format din 16.309 cristale de Baccarat care ar fi trebuit initial sa ajunga in posesia Tarului Nicolae al II-lea
3. Barbizon
4. Plecarea in exil a lui Napoleon din 1814.
5. Pentru ca stiu sa imbine ingredientele intre ele si ...pentru ca au rate grase si gustoase pe care le indoapa, bietele, cu palnia, pana ce li se mareste excesiv ficatul
Maine vin si raspunsurile, de-abia astept sa aud varianta oficiala. Eu as zice asa:

1. Corsica, Ajaccio.
2. Nisa
3. Barbizon.
5. Pentru ca au bucatari foarte buni?
Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
  #113 (permalink)  
Vechi 17.11.2011, 16:36:11
(cont inchis la cerere)
 
Înregistrat: 08.09.2009
Mesaje: 1.295
Urmatoarea vacanta: configurare



Implicit Re: Concurs 5 (cinci) intrebari pe zi (sau din cand in cand)

Citat:
Postat de jumbo Vezi mesajul
Maine vin si raspunsurile, de-abia astept sa aud varianta oficiala. Eu as zice asa:

1. Corsica, Ajaccio.
2. Nisa
3. Barbizon.
5. Pentru ca au bucatari foarte buni?
Ba pardon, pentru ca la ei PANA SI SOARECII GATESC (vezi Ratatouille)
Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
  #114 (permalink)  
Vechi 19.11.2011, 12:07:46
Avatar vulpitza
Super Moderator
 
Înregistrat: 11.03.2008
Mesaje: 2.249
Urmatoarea vacanta: Belgia si Paris, 25.09.2015
Fan: I love Paris



Implicit Re: Concurs 5 (cinci) intrebari pe zi (sau din cand in cand)

Cu o mica intarziere, raspunsurile:

1. Ajaccio, Corsica.
2. Nisa
3. Orasul Barbizon, in padurea Fontainebleau.
4. Si-a semnat prima abdicare in 1814, plecand apoi in exil pe Elba, dupa infrangerea de la Borodino.
5. Unt, unt unt (unul dintre multele raspunsuri)

Ca sa ii raspundem si Irinei, Miss are dreptate (ca doar a vazut Julie and Julia) . Cred ca sunt multe motive dar unul dintre ele este prezenta masiva a untului, mai ales in produsele de patiserie. Apoi cred ca francezii fiind pasionati de gust, se perfectioneaza din ce in ce mai mult. Cauta produse foarte bune si sunt interesati de calitate mai mult decat de cantitate. Combina foarte multe legume, toate trase in unt . Au carne de vita buna, mult, mult mai moale decat in Romania. Au rata aia gustoasa si combina multe ierburi aromatice. Cu branza inca nu m-am obisnuit .
__________________
Blog despre Paris

"Lumea este o carte si cine nu calatoreste citeste numai o pagina". (Sfantul Augustin)

Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
  #115 (permalink)  
Vechi 19.11.2011, 12:26:44
Avatar MissSwan
Super Moderator
 
Înregistrat: 17.01.2011
Locație: Londra
Mesaje: 1.438
Urmatoarea vacanta: Maroc, 8 - 12.12.2015
Fan: I love Lisabona, Toscana, Provence



Implicit Re: Concurs 5 (cinci) intrebari pe zi (sau din cand in cand)

Citat:
Postat de vulpitza Vezi mesajul
Cu o mica intarziere, raspunsurile:

1. Ajaccio, Corsica.
2. Nisa
3. Orasul Barbizon, in padurea Fontainebleau.
4. Si-a semnat prima abdicare in 1814, plecand apoi in exil pe Elba, dupa infrangerea de la Borodino.
5. Unt, unt unt (unul dintre multele raspunsuri)

Ca sa ii raspundem si Irinei, Miss are dreptate (ca doar a vazut Julie and Julia) . Cred ca sunt multe motive dar unul dintre ele este prezenta masiva a untului, mai ales in produsele de patiserie. Apoi cred ca francezii fiind pasionati de gust, se perfectioneaza din ce in ce mai mult. Cauta produse foarte bune si sunt interesati de calitate mai mult decat de cantitate. Combina foarte multe legume, toate trase in unt . Au carne de vita buna, mult, mult mai moale decat in Romania. Au rata aia gustoasa si combina multe ierburi aromatice. Cu branza inca nu m-am obisnuit .
Sincer nici eu nu prea cred ca ma pot obisnui cu branza lor, si cu stilul de branza vestica in general. Imi place mult prea mult telemeaua. Ce imi place mult insa este branza lor de capra (Chevre) in varianta mai cremoasa/untoasa. Asta cred ca pt ca e apropiata de feta ca gust si textura mai degraba.
__________________
Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
  #116 (permalink)  
Vechi 19.11.2011, 13:01:41
Avatar horsti
Senior Member
 
Înregistrat: 09.11.2010
Locație: Bucuresti
Mesaje: 3.495
Urmatoarea vacanta: Balta Alba.....Titan ..permanent
Fan: I love Sydney,Rio, Buenos Aires, Stockholm,Lisabona, Londra, Paris




Implicit Re: Concurs 5 (cinci) intrebari pe zi (sau din cand in cand)

Branza norvegiana de capra ati papat fetelor ? E ceva maro(n?) tare si dulce. Mi-a placut acolo la ei. Bucata pe care am luat-o acasa am aruncat-o dupa un timp.
Deci pauza mea s-a terminat.

Mare bucurie. Azi a inceput Cupa Mondiala la Ski Nordic!!!! Norvegia - Zapada PASS temperatura PLUS !?
Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
Publicitate
Răspunde

Bookmarks

Opțiuni subiect
Moduri de afișare

Reguli de postare
Nu poti adauga subiecte
Nu poti raspunde
Nu poti adauga atasamente
Nu poti edita mesajele tale

BB code is Activ
emoticoanele sunt Activ
Codul [IMG] este Activ
Codul HTML este Inactiv
Trackbacks are Activ
Pingbacks are Activ
Refbacks are Activ

Subiecte similare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Intrebari pentru admin.... xania Intrebari si raspunsuri 102 24.07.2015 11:33:28
Intrebari despre Vatican donald Italia 8 10.05.2012 21:49:40
Stim sa ne purtam cand iesim din tara ??? MITU Discutii generale 76 13.10.2011 09:18:02
Ce trebuie sa stim cand alegem ca destinatie de vacanta o tara araba? mariuca Africa 14 02.12.2009 12:44:41


Ora este GMT +2. Ora este acum 01:44:24.