Forum Plimbărici
 
  Forum Plimbărici > General > Interviuri


Răspunde
  #1 (permalink)  
Vechi 21.04.2010, 23:10:22
Avatar admin
Administrator
 
Înregistrat: 11.01.2008
Locație: Bucuresti
Mesaje: 305
Urmatoarea vacanta: configurare
Fan: I love Londra


Implicit Interviu cu Celina, membru Plimbarici.ro

1.De cat timp esti “plimbarici”?

De 23 de ani, mai precis din 1986 când am fost cu ai mei la Neptun, la Marea Neagră, de atunci am ținut-o așa toată copilăria, nu era vacanță în care să nu mergem pe undeva, oriunde, am văzut România de la vest la est (pe atunci nu se prea ieșea din țară). Mi-am dezvoltat gustul de a călători mereu în alte locuri, gust care nativ îl aveam de la tata.

2.Dintre calatoriile tale prin lume de pana acum, care este destinatia care te-a impresionat cel mai mult?Clar, Parisul. Am avut mari așteptări de la el și toate mi-au fost confirmate cu vârf și îndesat. Parisul pentu mine e impresionant, e un mit pe care încă îl mai port cu mine. Eugen Simion pe care l-am citit chiar înainte de a pleca spre Paris (întâmplător, că așa e viața) spunea că mitul trebuie lăsat la porțile acestui oraș... îmi pare rău, dar nu-i pot da dreptate.

3. Dar destinatia care nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor tale?

Din păcate, acum stând să mă gândesc aș zice Veneția, dar nu datorită orașului în sine care e fermecător, fără dubii, ci cel mai probabil datorită momentului neprielnic în care am vizitat-o. În august, Veneția e foarte aglomerată, mă așteptam să o găsesc mai romantică, dar totul parcă m-a dat peste cap, simțeam că mă sufocă, nu mi-a creat o stare psihică bună. Asta nu înseamnă că nu aș mai merge oricând acolo. Poate fi diferit.

4. Care sunt primele trei destinatii preferate din Romania? Dar din strainatate?


În România îmi place mult Sighișoara, pe care abia anul trecut am văzut-o dar în porție dublă (cu două ocazii) și care mi-a lăsat o impresie bună. Îmi place și locul în care Dunărea se varsă în Marea Neagră, la Sfântu Gheorghe, e un loc sălbatic foarte frumos. Și ar mai fi Cheile Bicazului... la 3 ani mi se părea că sunt pe Hymalaya acolo, apoi am revenit după 15 ani și mi-a părut bine că tot cam la fel le-am găsit.

În străinătate e Parisul pentru o mie de motive, pentru că totul e frumos (acesta e cuvântul), pentru că am reușit să mă simt minunat și pentru că nu cred că l-aș epuiza niciodată. Apoi vine Bologna... un loc unde m-am simțin în alt secol, e deosebit orașul, cu totul altceva din punct de vedere arhitectural și nu în cele din urmă Viena unde amreușit performanța de a mă mira de orice, la fiecare colț de stradă.5. Unde ti-ai petrecut ultima vacanta si care este zona care ti-a placut cel mai mult?


Chiar ultima vacanță, cea de Paște, am petrecut-o la Ineu, acasă, acolo unde am copilărit, acolo unde am cei mai mulți prieteni. Dar nu la asta cred că te referi... vacanță, vacanță a fost cea de vara trecută când am petrecut câteva zile în Italia și apoi alte 3-4 zile la noi pe litoral, la Constanța-Mamaia.
Cel mai mult mi-a plăcut zona Padova-Verona din Italia, am descoperit două orășele foarte drăguțe, apropiate, dar care datorită apropierii de Veneția nu mai par a fi atât de atrăgătoare pentru turistul de rând. Foarte bine aș spune, astfel că pe acolo am putut respira mai ușor.


6. Unde ai facut cele mai reusite fotografii de vacanta?


La Disneyland Paris, totul e viu, colorat și impregneat de o bucurie care trece dincolo de fotografie.


7. Stiu ca ai petrecut o perioada in Montpellier. De ce ar trebui sa vizitam acest oras din Franta?

Perioada mea „franțuzească” mi-a demonstrat că pot numi „acasă” și un loc străin. Asta a fost Montpellier-ul pentru mine, de unde veneam, unde mă duceam, acolo 3 luni de zile simțeam că vin/plec „acasă”. Orașul luat per ansamblu este foarte frumos, clădiri extraordinare, o piața centrală imensă și veșnic plină, parcuri superbe, centrul vechi bine delimitat de orașul „nou” și un soare care face ca în Montepellier în plină iarnă să fie 15 grade.

Dacă ar fi să iau separat fiecare zonă și să vorbesc despre ea cred că i-aș convinge pe mulți să ajungă pe acolo, dar din nou vorbind la modul general, acest oraș (inima regiunii Longuedoc Roussillon) oferă atât turistului cât și unui simplu călător multe atracții. În primul rând ar fi Muzeul Fabre, al 15 lea muzeu al lumii, ca mărime și valoare. Apoi minunata Place de la Comedie cu Fântâna celor trei Grații și Teatrul „Opera - Comedie”, cele 3 Universități de top 500, Arcul de triumf și Palais de la Justice, Apeductul roman, Esplanada Charles de Gaulle, Place de l’Europe și multe altele. Unde mai pui că fiecare străduță are un farmec aparte, fiecare clădire e împodobită cu balconașe micuțe și cochete, iar totul, dar absolut totul strălucește de curățenie.8. Ai fost in Paris. Cum ti s-au parut diferentele dintre capitala si sudul Frantei?

Chiar dacă am mai spus și spun că Parisul mi-a plăcut enorm, sudul Franței e cu mult mai curat și mai îngrjit ca Parisul. Iar oamenii în sud sunt parcă mai calzi și mai binevoitori. În Paris poți trăi strania senzație că te pierzi chiar dacă știi că nu ai cum, în sud eu una nu am trăit acest sentiment. În sud e mai multă liniște și pace, în Paris e evident mai aglomerat și ritmul vieții e mai alert, poate la Montpellier te poți simți ca în vacanță oricând, în schimb la Paris nu. Blaga zicea că la noi în România „eternitatea s-a născut la sat”, în Franța pare să se fi născut acolo prin sud.

9. Cum te-ai deplasat intre orasele de acolo si care ar fi un top al lor?

Despre transportul în comun din zonă am numai cuvinte de laudă. Eu m-am plimbat cu trenul și cu autobuzul. Trenul l-am preferat pentru distanțe mai lungi, au totul foarte bine pus la punct, iar gările sunt așa de drăguțe că îți vine să te fotografiezi în fața lor.
Din nefericire nu am apucat să mă plimb pe cât aș fi dorit, dar totuși am văzut cele mai importante orășele din apropiere. Un top?

Palavas les Flots – o stațiune mică și de o frumusețe rară pe malul mării Mediterane, acolo m-am muta mâine, asta daca nu cumva chiar azi.
Nîmes – un fost oraș roman, cu o Arenă ce seamănă foarte bine cu cea din Verona.
Beziers – pe râul Orb cu Catedrala Sain Nazaire ce străjuiește orașul de pe o colină.10. De ce este asa celebru sudul Frantei incat multi oameni se muta acolo in ultimul timp?

Știi cum e? Pentru foarte mulți turiști sudul Franței înseamnă doar Coasta de Azur (pe care am venit la întoarcerea în țară și care e frumoasă întradevăr), dar acolo e doar partea comercială, ceea ce vedem la TV și ceea ce ne oferă agențiile de turism. Sudul adevărat nu e de la Nice la Cannes ci de la Marseilles la granița cu Spania, acolo parcă mediul antropic nu e atât de pronunțat și acolo simți Franța reală. Dacă ar fi după mine nu aș alege să mă mult la Saint Tropez ci la Palavas cum am spus mai sus.

Bucuria e că lumea a început să priceapă acest lucru, a început să aprecieze mai mult stilul loungedocian decăt cel provencal și astfel că mulți și-au achiziționat case în această regiune (mulți francezi, dar și străini care nu sunt snobi), pentru restul e încă ceva „bazat” să te muți aproape de Monte Carlo.

11. In cele trei luni petrecute in Franta, ce impresie ti-au lasat francezii?

Oamenii mi-au lăsat o impresie atât de bună că uneori mă gândesc dacă e firească. Am plecat din România cu ideea că francezii sunt înfumurați și mi s-a demonstrat contrariul încă din primul moment în care am călcat la ei în țară. Am întâlnit oameni care nu știau cum să te mai ajute și cum să te facă să te simți mai bine, am întâlnit oameni buni, în sensul acela pe care îl caut mereu la om, bunătate dezinteresată. Nicio clipă nu mi-au lăsat impresia că mă privesc cu superioritate.

Ca și „apariții” bărbații sunt galanți și rafinați, iar femeile cochete și cu un aer distins. Cred că simțul estetic li se cultivă de mici, eu acolo nu a văzut copii îmbrăcați aiurea, fetițele nu sunt toate roz, iar băieții nu au toți șapcă.13. Cum te-ai impacat cu bucataria frantuzeasca?

Croissantele de care am crezut că mă voi sătura într-un mare hal, încă mă urmăresc și azi. Mi-au plăcut la nebunie, iar acompaniate de un cappuccino cu extra spumă mi-au făcut perfect fiecare mic dejun.
Supele franțuzești sunt de asemenea delicioase, la cană în fiecare seară serveam căte una, iar la capitolul pâine, atâtea sortimente nu am gustat în viața mea.
Și brânzeturile, brânza Brie e fenomenală, preferata mea, cele cremoase de întins pe pâine... și acum mi se face poftă.

14. De ce ai recomanda cuiva sa viziteze Parisul?

Permite-mi să răspund prin cuvintele altcuiva, prin ale lui Eugen Simion mai exact:

"Orașul te ia în primire, te trece printr-o mie de stări, și după ce a omorât în tine toate visurile îți oferă altele, în care poezia și mizeria, farmecul și violența, trăiesc într-un curios echilibru."
"Acesta este Parisul: locul unde Universul și-a concentrat într-o uluitoare varietate splendorile și contradicțiile, spațiul în care omul se poate simți în egală măsură-prin singurătate și sărăcie-o ființă mizerabilă atârnată de un fir subțire, peste o prăpastie adâncă, dar și o ființă liberă, mândră de libertatea și demnitatea ei."

Pentru asta aș recomanda Parisul, cel puțin pentru asta.
15. In ce loc din Romania te-ai intoarce mereu si mereu?

În locul copilăriei mele. La Ineu, în județul Arad, pe malul Crișului Alb. E un loc special pentru mine, magnetismul funcționează fantastic. Ca peisaje poate nu e suficient de ofertant, poate nu are nimic special față de alte orășele de același calibru, dar mie îmi spune atât de multe...

16. Cum iti organizezi o vacanta?

În cele mai mici detalii, uneori am senzația că îmi place mai mult să fac planul decât călătoria propriu zisă. Oricum, nu fac nimic fără un plan în prealabil. Aleg destinația după ce bat tot internetul, caut oferte, mai merg și pe la agenții după broșuri (chiar dacă de cele mai multe ori nu merg în vacanță prin agenție), îmi cumpăr ghiduri când este cazul, discut cu prietenii și cu cei care au mai fost pe unde plănuiesc eu să merg sau cu cei care se pricep mai bine decât mine... în general, fie și pentru o cât de mică escapadă nu mă arunc cu capul înainte. E vorba de vacanța mea până la urmă.

17. Locuiesti in Cluj acum. Cu ce ii asteapta acest oras pe cei care nu l-au vazut inca?

Locuiesc în Cluj de 3 ani, dar am avut ocazia să-l cunosc cu mult timp înainte. Mi-a plăcut de când l-am văzut prima oară de sus de la Hotelul Belvedere (Cetățuia). Inițial am zis: Clujul nu e România, e atât de diferit și atât de „occidental” că nu poate fi România. Ei bine... este chiar România, inima României, a Transilvaniei. Este un oraș cosmopolit, un oraș viu, o urbe încărcată de istorie care a făcut loc noului într-un mod potrivit.
Evident sunt subiectivă, dar nu pot să nu spun că după mine e cel mai frumos oras de pe la noi. Clujenii sunt îndrăgostiți de orașul lor, de ce nu ar fi atunci și turiștii?18. Daca ai avea resursele necesare, cum ar arata, in opinia ta, vacanta ideala?

Excursia ideala nu ar trebui să aibă mai puțin de 20 de zile. Aș începe cu un circuit de 10-12 zile prin diverse locuri, să descopăr, să văd, să cunosc, să-mi satur ochii, să mă epuizez bucurându-mă. Apoi aș merge alte 10 zile să mă odihnesc, dacă se poate undeva la soare, pe malul oceanului, dar totuși aș prefera să mai fie câte ceva de văzut și acolo prin zonă, căci dacă mă plictisec la soare trebuie să mă plimb.
E destul de complicat ce vreau, căci circuitul ar merge pe undeva pe continent (oricare ar fi el), iar odihna mi-o inaginez acum într-un loc ca Bora Bora, complet rupt de lume și asemănător cu ceea ce cred eu că ar trebui să fie Raiul.

19. Care este orasul catre care ai pleca cu primul avion?


New York, fără stau pe gânduri... poate tocmai pentru că nu am fost, pentru că momentam mi se pare greu să ajung în SUA, dar și pentru că simt că l-aș îndrăgi, că mi s-ar potrivi. E în plan. Îndepartat, dar totuși în plan.


20. Citesti carti de calatorii? Recomanda-ne una dintre ele.

Îmi place mult să citesc, cărțile despre călătorii, vacanțe, exepriențe de drum lung îmi sunt foarte dragi. Pot să vă recomand mai multe.

Prin parf și vise – Roxana Valea (care mi-a deschis apetitul pentru astfel de cărți)
Camino – Veronica Drăgoi
54/24 – Bogdan Teodorescu... și lista poate continua.

21. Ai vreo supersitie in legatura cu vacantele?


Aveam. Nu prea vorbeam despre ce plan de vacanță îmi fac pentru că îmi era frică că nu se va realiza. Mi-a trecut.22. Spune-ne trei tips-uri de vacanta.


1. Trebuie să mergeți în Verona cu un lacat la voi, acolo să vă scrieți numele pe el, să-l închideți și să-l atârnați de unul din lanțurile de pe podurile orașului. Mulți fac asta pentru aș „pecetlui” dragostea.

2. Nu plecați din Veneția până nu o vedeți și noaptea, e superb cum se reflectă luminile în apa Canalului Grande.

3. Pentru tinerii din UE cu vârsta sub 26 de ani, intrările la muzeele din Paris sunt libere, iar la alte obiective turistice există pentru ei diverse reduceri. Trebuie doar să prezinte buletinul.

23. Care este urmatorea vacanta?

Următoarea vacanță este foarte probabil să fie un EuroTrip, doar că nu suntem hotărâți încă cum va fi traseul. Deocamdată a rămas planul România-Ungaria-Austria-Germania-Franta și de acolo mai vedem, depinde de timp și de situația financiară.

24. Care este destinatia in care te vezi plimbarici la 60 de ani?


Până la 60 de ani... wow... sper ca până atunci să fi văzut multe din câte mi-am propus să văd până nu plec de le pâmânul ăsta frumos.
La 60 de ani mă văd plimbându-mă prin locuri prin care am mai fost, poate cu copiii după mine, poate cu nepoții... povestindu-le cum a fost odată, cum am trăit eu acele locuri „în tinerețe”.
Da, mă văd plimbându-mă prin Paris, prin Disneyland... prin viața, bucurându-mă de visele care mi s-au împlinit și acceptând cu seninătate de ce unele nu s-au putut împlini.
Viața e o călătorie și chiar contează cât de „plimbărici” suntem. Eu sunt, recunosc.


__________________________________________________ ___________

Interviu luat de Vulpitza, membru Plimbarici.ro.
Fotografii din arhiva personala, Celina.
Imagini atasate
File Type: jpg Sete.jpg (51,8 KB, 14 afisari)
File Type: jpg Paris 2.jpg (60,6 KB, 12 afisari)
File Type: jpg Paris 1.jpg (87,2 KB, 5 afisari)
File Type: jpg Palavs 1.jpg (65,7 KB, 7 afisari)
File Type: jpg Palavas 2.jpg (71,6 KB, 4 afisari)
File Type: jpg Ni¦émes.jpg (56,5 KB, 9 afisari)
File Type: jpg Montpellier 2.jpg (86,9 KB, 8 afisari)
File Type: jpg Montpellier 1.jpg (72,1 KB, 9 afisari)
File Type: jpg Disney 2.jpg (46,3 KB, 6 afisari)
File Type: jpg Disney 1.jpg (64,8 KB, 10 afisari)
File Type: jpg Cluj.jpg (51,6 KB, 5 afisari)
File Type: jpg Beziers.jpg (90,2 KB, 6 afisari)
File Type: jpg P1100073.jpg (57,5 KB, 10 afisari)
File Type: jpg P1110675.jpg (78,2 KB, 7 afisari)
File Type: jpg P1130413.jpg (56,3 KB, 9 afisari)
File Type: jpg P1140505.jpg (56,1 KB, 9 afisari)
Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
Publicitate
  #2 (permalink)  
Vechi 22.04.2010, 13:36:27
Member
 
Înregistrat: 22.07.2008
Mesaje: 54
Urmatoarea vacanta: configurare


Implicit Re: Interviu cu Celina, membru Plimbarici.ro

Foarte frumoase randurile. Se vede ca ti-a placut mult in Franta.
Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
  #3 (permalink)  
Vechi 22.04.2010, 13:51:43
Avatar celina
Super Moderator
 
Înregistrat: 12.07.2009
Locație: Cluj Napoca, Romania
Mesaje: 1.184
Urmatoarea vacanta: Eurotrip (august 2015)
Fan: I love Italia per sempreImplicit Re: Interviu cu Celina, membru Plimbarici.ro

Citat:
Postat de gogoasa Vezi mesajul
Foarte frumoase randurile. Se vede ca ti-a placut mult in Franta.
Mulțumesc mult
Franța mi-a plăcut pentru mi-a oferit în momentele în care am stat acolo tot ce am avut nevoie, atât pentru a mă putea comporta ca un turist cât și pentru a mă simți ca acasă.
Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
  #4 (permalink)  
Vechi 22.04.2010, 18:47:47
Member
 
Înregistrat: 24.03.2009
Mesaje: 74
Urmatoarea vacanta: configurare


Implicit Re: Interviu cu Celina, membru Plimbarici.ro

Felicitari, ce mi-as dori si eu sa stau in Franta ceva timp.
Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
  #5 (permalink)  
Vechi 23.04.2010, 08:40:55
Member
 
Înregistrat: 09.10.2008
Mesaje: 66
Urmatoarea vacanta: configurare


Implicit Re: Interviu cu Celina, membru Plimbarici.ro

Celina, cum ai ajuns in sud? Prin Paris sau ai avut cursa mai aproape?

Felicitari pentru interviu.
Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
  #6 (permalink)  
Vechi 23.04.2010, 10:36:21
Avatar celina
Super Moderator
 
Înregistrat: 12.07.2009
Locație: Cluj Napoca, Romania
Mesaje: 1.184
Urmatoarea vacanta: Eurotrip (august 2015)
Fan: I love Italia per sempreImplicit Re: Interviu cu Celina, membru Plimbarici.ro

Citat:
Postat de gaby Vezi mesajul
Felicitari, ce mi-as dori si eu sa stau in Franta ceva timp.
Mulțumesc...
Să știi că nu e chiar imposibil să ajungi să stai o vreme în Franța. Dacă încă te preocupă școala poți aplica pentru o bursă și poți sta acolo mai mult ca mine (bursele se pot obține pe 6-10-12 luni)

Dacă dorești să te muți acolo o vreme cu famila e un plan cu bătaie lungă, trebuie foarte bine să te gândești din timp. Depinde ce vrei și de câți bani dispui (cel puțin la început contează, apoi mai vezi).

Baftă...
Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
  #7 (permalink)  
Vechi 23.04.2010, 10:47:57
Avatar celina
Super Moderator
 
Înregistrat: 12.07.2009
Locație: Cluj Napoca, Romania
Mesaje: 1.184
Urmatoarea vacanta: Eurotrip (august 2015)
Fan: I love Italia per sempreImplicit Re: Interviu cu Celina, membru Plimbarici.ro

Citat:
Postat de Elena Vezi mesajul
Celina, cum ai ajuns in sud? Prin Paris sau ai avut cursa mai aproape?

Felicitari pentru interviu.
Mulțumesc frumos

Am ajuns la Montpellier prin Paris, deși poate ar fi fost mai aproape prin Barcelona. Dar pentru data pe care am vrut-o eu, am găsit legătură mai bună prin Paris cu Wizz Air și apoi cu Air France.

Acum dacă ar fi să mai merg tot prin Paris aș merge, doar că nu aș mai apela la Air France ci aș lua trenul, cu TGV-ul în 3 ore aș fi la Montpellier. Simplu și comod
Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
  #8 (permalink)  
Vechi 05.05.2010, 14:50:32
Junior Member
 
Înregistrat: 31.08.2009
Mesaje: 6
Urmatoarea vacanta: Tokio
Fan: I love Paris

Implicit Re: Interviu cu Celina, membru Plimbarici.ro

Iti doresc sa ajungi sa mergi in vacanta cu nepotii!

frumoase vacante ai avut! cred ca cel mai important e sa te simti bine in locurile pe unde mergi, mult mai important decat locurile unde mergi. din interviul tau rezulta ca ai profitat la maxim de tineretea si de vacantele tale.
Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
  #9 (permalink)  
Vechi 05.05.2010, 14:52:04
Junior Member
 
Înregistrat: 31.08.2009
Mesaje: 6
Urmatoarea vacanta: Tokio
Fan: I love Paris

Implicit Re: Interviu cu Celina, membru Plimbarici.ro

P.S. si eu vreau sa ajung in Franta!
Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
  #10 (permalink)  
Vechi 05.05.2010, 18:52:08
Avatar celina
Super Moderator
 
Înregistrat: 12.07.2009
Locație: Cluj Napoca, Romania
Mesaje: 1.184
Urmatoarea vacanta: Eurotrip (august 2015)
Fan: I love Italia per sempreImplicit Re: Interviu cu Celina, membru Plimbarici.ro

Citat:
Postat de Dafina Vezi mesajul
P.S. si eu vreau sa ajung in Franta!
Dafina, îți doresc să ajungi și mai ales să ajungi în locuri pe care să le "guști" la maxim. Franța e foarte frumoasă, merită descoperită
Adaugă pe Digg !Adaugă pe del.icio.usAdauga pe TwitterAdauga pe Facebook!
Raspunde cu citat
Publicitate
Răspunde

Bookmarks

Etichete
celina, interviu, plimbarici

Opțiuni subiect
Moduri de afișare

Reguli de postare
Nu poti adauga subiecte
Nu poti raspunde
Nu poti adauga atasamente
Nu poti edita mesajele tale

BB code is Activ
emoticoanele sunt Activ
Codul [IMG] este Activ
Codul HTML este Inactiv
Trackbacks are Activ
Pingbacks are Activ
Refbacks are Activ

Subiecte similare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Interviu cu Hanu, membru Plimbarici.ro admin Interviuri 0 07.04.2010 21:35:45
Interviu cu Annie_banks, membru Plimbarici.ro admin Interviuri 0 07.04.2010 21:30:32
Interviu cu Ryanaro, membru Plimbarici.ro admin Interviuri 0 07.04.2010 21:28:29
Interviu cu Misa, membru Plimbarici.ro admin Interviuri 0 07.04.2010 21:26:39
Interviu cu Valen, membru Plimbarici.ro admin Interviuri 0 07.04.2010 21:24:50


Ora este GMT +2. Ora este acum 08:23:35.